Чували ли сте, че най-подходящият сезон за фотоепилация е зимата? Попитахме нашите приятели от Sofia Makeup Studios защо е така.

Всяка жена ежемесечно се сблъсква с „любимата“ тема за епилацията. Сред разнообразните методи за сбогуване с неприятната компания са самобръсначки, депилатоари, епилатори, пинсети и куп инструменти, нашепващи за сладката болка преди постигането на бленуваната гладка кожа. Козметиците на Sofia Makeup Studios препоръчват дълготрайно справяне с проблема, а именно – фотоепилацията.

На първо място трябва да наблегнем върху факта, че студените месеци от годината са най-благоприятния период за обезкосмяване, макар голяма част от дамите да считат темата за актуална по-скоро през лятото. Прилагането на процедурата през февруари е вид „инвестиция в бъдещето“, подходяща за стартиране през дните от годината, в които кожата не се излага на пряка слънчева светлина.

Сред силните страни на фотоепилацията са дълготрайният резултат и безболезненост на процедурата. За желан ефект е добре да посетим салона между 6 и 8 пъти, напълно достатъчни за сбогуване с нежеланата компания.
Дами, топлите месеци идват – нека ги посрещнем с идеално гладка прегръдка!