Женските ръце несъмнено са визитната картичка на стилния външен вид на всяка дама. За последните тенденции при маникюра се допитахме до компетентното мнение на специалистите от Sofia Makeup Studios.

Оказа се, че целогодишно най-предпочитаният метод за декорация на нокти от дамите е процедура с гел-лак. Сред неговите привилегии са дълготрайният цвят и впечатляващият блясък, които не се нуждаят от специална поддръжка в периода между 2 и 3 седмици след процедурата. Сред последните модни писъци при гел-лаковете е т.нар. лак „котешко око“, създаващ продълговат бляскав ефект по протежението, напречно или по диагонал на нокътя на фона на основния наситен цвят.

Според Ваня, маникюрист в Sofia Makeup Studios, идеална алтернатива на гел-лака е сухият маникюр, с който красивите нюанси се нанасят само за няколко минути. Разбира се, обработката на ноктите с обикновен лак присъства в услугите на студиото като добрата стара „класика в жанра“.

Не са малко и дамите, които решават своя маникюр с ноктопластика. Тенденциите при цветовете и стила на маникюра трудно биха могли да се обобщят, тъй като водещо е персоналното предпочитание на всяка жена.
Бизнес дамите обикновено залагат на изчистените цветове, класическо червено, тъмно бордо, френски маникюр. Експериментаторките обичат ярки и наситени цветове през лятото, а също и тъмни лакове през зимата. Що се
отнася до модните тенденции – през последните няколко месеца се наблюдава бум при цветовете в бежовата гама – ненатрапчиви и оставящи впечатление за естествено продължение на нокътя. Рисунките и апликациите при маникюра са често срещани, но те по-скоро играят ролята на акцент върху един или два нокътя.

Когато става въпрос за красиви ръце, не бива да се пренебрегва факторът качествена поддръжка. Маникюристите от Sofia Makeup Studios препоръчват професионално отстраняване на гел-лаковете, честа поддръжка на ноктите и
терапия за ръце с парафин. При изпълнението на споменатите стъпки, вашите ръце със сигурност ще оставят мечтаното впечатление.